zaterdag 26 juni 2010

Voorbereidingen voor de opbouw

Tsja die voorbereidingen, joh.
Zoals altijd een behoorlijke misrekening qua hoeveelheid werk en dus tijd.
:-D
Twee volle dagen bezig geweest. Maar zoals meestal toch in ieder geval (bijna) afgekregen wat af moest zijn om maandag de yurt te kunnen gaan bouwen.
En de 'catering' was meer dan top.

Was alweer een tijdje terug dat ik was wezen kijken op de plek, en de door mij zo bejubelde natuur was gewoon vrolijk doorgegroeid. Die natuur toch!
Véél onkruid (brandnetels, hoog gras, japanse duizendknoop etc etc) verwijderd dus. En de resten van de yurt van Peter die afgelopen december op die plek was afgebrand.
Boeiend detail, er zijn daar muggen zo groot als reigers, die gewoon ook overdag prikken. Interessant.
Half dagje rondgereden om wat materiaal (palen en wilgentakschermen voor douche/toilethokje) te zoeken. Boeiende omgeving trouwens, het lijkt wel buitenland. Zeer landelijk en kleinschalige bedrijfjes. En al n houtzaagbedrijf tegengekomen was ik vast prima zaagsel voor het composttoilet kan 'scoren'.

Last minute aanpassing met grote impact: Nadat ik het terrein geheel geruimd had bleek het behoorlijk lastig om de ondergrond vlak genoeg te krijgen. Slim als ik ben dus wat zand besteld om de locatie iets te verhogen en makkelijker te kunnen egaliseren. Even snel rekenen: oppervlakte ca. 30m2, gemiddeld 5 cm verhogen dus anderhalf kuub zand nodig, iets extra dus dat wordt 2m3. Bij het bellen naar de zandlevereancier gemeld dat het niet minder dan 2 m3 moet zijn. Dat wordt dus 3 m3. Das dan 10 cm , maar ook uurtje of 4 kruien, over een meter of 50 afstand! En dat bij 28 graden Celsius en mijn conditie. Grappige combi.
Je snapt het, de planning liep enorm uit èn ik voel nu spieren die ik niet eens kende, en kan dus amper fatsoenlijk opstaan, laat staan lopen. Dus dat is die beruchte fysieke arbeid waarnaar ik dacht te verlangen ! ...
;-)
Gelukkig wel wat hulp uit onverwachte hoek.

Nu maandagochtend zand nog 'even' vlakken en verdichten met n trilplaat en het feest kan beginnen!

En wat een bedrijvigheid op het terrein. Een aantal nieuwe mensen ontmoet en op een heerlijke manier ontvangen door Emilia en Peter.

NB:
Helaas geen foto's genomen van alle noeste arbeid. Zal ik in het vervolg beter aan denken.

3 opmerkingen:

 1. reigers? vanochtend waren het nog kolibri's... neeeee, het wordt steeds aantrekkelijker! Ik haal m'n duikerspak wel weer eens uit het stof ;)
  xA

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt broertje, dat ik je vandaag mocht helpen met het opbouwen van je nieuwe onderkomen. Prachtige yurt, oftewel ger...mooie kleuren. Plekkie voelt goed en heerlijke geluiden om je heen, ik hou der van. Eerlijk gezegd heb ik geen mug gespot, ter grootte van een reiger...maar dat kan aan mij liggen.
  Ik wens je alle geluk, die je maar kan wensen en blijf je volgen..

  dikke kus van jezussie XX

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja, ook ik was wat verbaasd dat de muggen als kolibries inmiddels waren uitgegroeid tot reigers. Wel leuk verslag en mooie fotos's van de bouw van de yurt (kijk, ik leer al, ik weet nu al hoe ik het moet schrijven ;-)

  Groetjes,

  Renate

  BeantwoordenVerwijderen